Spaghetti met mosselen en bladpeterselie
Niets zo leuk als op een zomerse avond wat vrienden over de vloer te krijgen. Als die vrienden aka ‘kookclub Lieven & Eva’ dan ook nog voorstellen om hun favoriete pasta van het moment klaar te maken, … Tja, … wat moet een mens nog meer hebben? Een goed glas wijn en een last minute voorgerechtje? No problem, daar kan voor gezorgd worden.
Goed voor 4 personen.
2 kg mosselen
500 g spaghetti
2 rode pepertjes (ontdaan van de zaadjes)
1 ui (fijngesnipperd)
4 tenen knoflook (fijngesnipperd)
2 glazen droge witte wijn (de rest van de fles is voor de chef;)
600 g tomatenblokjes in blik
extra vierge olijfolie
een weinig citroensap
bussel bladpeterselie (fijngehakt)
peper
zout
Verhit een grote pot en fruit de ui en look aan in flink wat olijfolie.
Voeg de pepertjes toe en laat even meebakken.
Blus met de witte wijn.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat even inkoken.
Voeg de mosselen toe, zet een deksel op de pot en kook op een hoog vuur tot alle mosselen pen zijn.
Kook de spaghetti beetgaar in lichtgezouten water.
Roer de spaghetti samen met de bladpeterselie onder de mosselen.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Recept: Lieven Vandoren
Foto: © Thomas Van de Water