Stoemphapje met bospaddenstoelen

Nog eentje om het af te leren.

basispuree
+/- 300 g bospaddenstoelen
beetje wildbouillon
sjalotje (fijngesneden)
bladpeterselie (fijngesnipperd)
slagroom
peper
zout
nootmuskaat
2 el boter

Bak de paddenstoelen en sjalotjes aan in de boter.
Voeg wat wildfond en room toe. Voeg op het einde zout, peper en nootmuskaat toe en laat even wat inkoken. Voeg de bladpeterselie toe.
Schep alles door de puree met een spatel, niet met een pureestamper. De hoeveelheid puree kan je aanpassen om de stoemp meer of minder smeuïg te maken.

Presenteer een quenelles van de stoemp en werk af met wat groen op een lepeltje.

Recept: Stoemp! à la Orestes
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

10. December 2012 by Thomas
Categories: hapjes, vegetarisch | Tags: , | 2 comments

Comments (2)

  1. Ooh, daar heb ik nu wel zin in!
    Volgende week Gent? Bubbels drinken?

  2. Bubbels in Gent staat in de agenda!

Leave a Reply

Required fields are marked *