Taart met rode biet – rode ui – feta
Goed voor 4 personen.
1 el extra vierge olijfolie
1 grote rode ui (in dunne ringen gesneden)
1 el honing
1 takje verse tijm (enkel de blaadjes)
1 groot vel kant-en-klaar bladerdeeg
4 gekookte rode bieten (in blokjes gesneden)
150 g feta of geitenkaas
50 g pijnboompitten
Bak de rode ui gedurende een vijftal minuten in een weinig olijfolie.
Voeg de honing en tijm toe en laat lichtjes karameliseren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een taartvorm met het vel bladerdeeg. Prik er met je vork wat gaatjes in en zet een tiental minuten in de oven.
Spreid de ui over de taartbodem en leg er een laag bietjes op. Bestrooi met de kaas en de pijnboompitten en zet nog eens tien minuten in de oven.
Foto: © Thomas Van de Water