Tartaar van kalfsvlees met gebakken asperges
Goed voor 4 personen
400 g kalfsoester van topkwaliteit
1 bussel witte, Mechelse Asperges
2 el extra vierge olijfolie
zwarte peper van de molen
fleur de sel
enkele plukjes kervel, aspergescheuten, krulandijvie en jonge spinazie
Schil de asperges en kook ze 4 minuten voor in kokend, gezouten water. Leg de asperges open op een keukendoek en laat ze snel afkoelen. Snijd ze in stukken.
Snijd de kalfsoesters met een scherp mes tot een heel fijne tartaar. Breng de kalfstartaar op smaak met extra vierge olijfolie, fleur de sel en versgemalen zwarte peper.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de versneden asperges goudbruin, de asperges moeten mooi beetgaar zijn, dus laat ze zeker niet te lang bakken. Kruid de asperges met peper en zout.
Verdeel de kalfstartaar over 4 serveerringen en druk ze heel lichtjes aan, schik er de gebakken asperges op en werk af met kruidensla die vooraf is opgewerkt met een druppeltje extra vierge olijfolie.
Recept: Culinaire ambiance: special lente-zomer
Fotografie: © Thomas Van de Water