Thaise worst
Een vleesmolen en worst machine die reeds maanden vragen gebruikt te worden. Een herfstige avond, goed gezelschap en een gesprek over die specifieke ‘Thaise worst’ die we in Chang Mai aten. En dan sla je een kookboek open en valt je oog op dat recept. Tja, soms valt alles plots samen!
Tijd om te experimenteren.
1 kg buikspek, ontdaan van zwoerd en overtollig vet
1/2 kg spiering
10 g kaffirlimoenblaadjes (fijngesnipperd)
70 g citroengras (fijngesneden)
20 g galanga (fijngesneden)
30 g rode curry (kant en klaar en zeer pikant)
5 g kurkuma
70 g lichte soyasaus
+/- 4m schapendarm
Maal het vlees fijn. Meng goed door elkaar met de overige ingrediënten.
Vul de schapendarm met het mengsel.
Grill de worst langzaam zodat de smaken goed vrijkomen.
Foto: © Thomas Van de Water
27. November 2016 by Thomas
Categories: aziatisch, barbecue, vlees |
Tags: buikspek, citroengras, galanga |
Leave a comment