Thaise zoetzure groenten
bereidingstijd ongeveer 35 minuten
goed voor 4 personen
5 g tamarinde
1,5 el plantaardige olie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 g verse ananas, gehakt
125 ml kippenbouillon
halve komkommer, geschild, zonder zaadjes en grof gehakt
1/2 rode en groene paprika, in stukken gesneden
100g babymaïs
1,5 el vissaus
3 el chilisaus
Week het stukjes tamarinde in 50 ml warm water. Druk de tamarinde in het water zodat dit de smaak en kleur van de vrucht opneemt.Zeef het water en bewaar hiervan 2 eetlepels.
Verhit de olie in een wok en smelt hierin ui en knoflook op matig vuur. Voeg ananas en 50ml bouillon toe. Verhit alles 2 min. en voeg komkommer , paprika en maïs toe. Giet de resterende bouillon hierop. Kook het geheel nog 5 minuten.
Schep vissaus, chilisaus en tamarindewater door het gerecht. Breng aan de kook en serveer direct.
Fotografie: © Sander Van de Water