Toast met mandjeskaas en groene asperges

De zon blijft schijnen, dus blijven we barbecueën. Et voilà, een filet-pur gerechtje dat we vorige zomer in de VLAM-nieuwsbrief presenteerden.
combi_asperge_web

50 ml extra vierge olijfolie
8 dikke sneden boerenbrood (uit Pede)
+/- 250 g Kempense gerookte hesp
500 g groene asperges
+/- 300 g Beerselse mandjeskaas
zeste van 2 citroenen
peper
zout

Wrijf de sneden brood in met wat olijfolie en rooster ze op de barbecue. Houd opzij. Wrijf de asperges in met wat olijfolie en grill ze tot ze gaar zijn. Snijd de asperges in stukken van +/- 5 cm. Snijd de hesp in kleine blokjes. Smeer een stevige laag kaas op de toasts, verdeel er het spek en de asperges over. Kruid af met peper, zout en citroenzeste.Toast-met-mandjeskaas-en-groene-asperges_web

Foto’s: © Liesbet Peremans & Thomas Van de Water

Print Friendly

12. May 2015 by Thomas
Categories: barbecue, hapjes | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. Wat een fijne ontdekking :) altijd welkom bij de firma Walschot, om onze mandjeskaas vanop de eerste rij te bewonderen. Daar spreekt fierheid uit, dus ook zeker wanneer ik ontdek, dat iemand er iets origineels mee doet. Ik maak onze mandjes 2 x per week, met zorg, geduld en liefde. Groetjes, Linda voor Walschot NV.

Leave a Reply

Required fields are marked *