Varkenswangetjes met risotto van bospaddenstoelen en rozemarijn
Goed voor 4 personen.
Ingrediënten varkenswangetjes
500 g varkenswangen (ontvliesd)
1 fles Gouden Carolus Classic (33cl)
2 uien (fijngesnipperd)
2 sneden brood (ontdaan van korst)
mosterd (zonder zaadjes)
2 takjes verse tijm
3 laurierblaadjes
1/2 el jeneverbessen
rundsfond (800 ml)
boter
peper en zout van de molen
bieslook (fijngesnipperd)
Fruit de ui tot hij glazig is. Bak de varkenswangen in een andere pan aan alle kanten bruin en voeg ze bij de ui. Blus het aanbaksel in de vleespan met de Gouden Carolus Classic en giet dit bij de varkenswangetjes. Voeg fond, tijm, laurier en jeneverbessen toe. Besmeer de sneden brood met de mosterd en leg ze met de mosterdkant op het vlees. Laat sudderen tot de wangetjes gaar zijn en kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout. Werk af met wat biesloo
Ingrediënten risotto met bospaddenstoelen
300 g risottorijst
1 ui (fijngesnipperd)
20 cl witte wijn
1,3 l bouillon
olijfolie
30 g boter
30 g Parmezaanse kaas (geraspt)
2 el mascarpone
400 g bospaddenstoelen (gemengd)
1 takje rozemarijn (fijngehakt)
1 sjalot
1 teen knoflook (fijngesnipperd)
peper en zout van de molen
Fruit de ui in voldoende olijfolie, voeg de rijst toe en en laat aanstoven tot hij glazig is geworden. Blus met de witte wijn en laat deze volledig verdampen.
Voeg nu de hete bouillon beetje bij beetje toe. Na +/- 20min is de risotto gaar. Kruid af met peper en zout en roer de boter, Parmezaanse kaas en mascarpone door de risotto. Neem van het vuur en laat nog een aantal minuten rusten.
Bak de paddenstoelen op samen met de look en voeg sjalot en rozemarijn toe.Kruid af met peper en zout.
Verdeel de risotto, varkenswangen en paddenstoelen over de borden en werk af met saus en een beetje rozemarijn.
Foto: © Thomas Van de water
Heerlijk! Bijna dubbel zo veel wangetjes klaargemaakt (3 stuks per man) en dat is voldoende als hoofdgerecht.
Ik kom zeker nog terug op filet-pur.be
Heel goed recept! Dank!
Merci