Varkenswangetjes met tripel

Deze maand stonden de heren en dame van Qlinaria in de Feeling met en aantal van hun favoriete recepten. Toen ik de foto’s van al dat lekkers zag stond het water me meteen in de mond. Ik kon niet snel genoeg varkenswangetjes in huis hebben. Bij deze het recept, ik at er gewoon een stukje brood bij, maar ik twijfel er niet aan dat het met de aardappelbrunoise nog lekkerder is.

Goed voor 8 personen

Ingrediënten voor de varkenswangetjes
1,5 kg varkenswangen (schoongemaakt)
1 flesje (Turnhoutse) Tripel
1 grote ui
3 sneden bruin brood
mosterd
tijm
2 laurierblaadjes
1/2 el jeneverbessen
wildfond
boter en/of olie
peper
zout

Ingrediënten voor de aardappelbrunoises
1 kg vastkokende aardappelen
ganzenvet
rozemarijn

Snipper de ui en fruit hem lichtbruin in boter en/of olie. Bak de wangetjes in een andere pan aan alle kanten bruin en doe ze bij de ui.
Blus het aanbaksel in de vleespan met Tripel en giet dit bij de varkenswangetjes. Voeg wildfond, tijm, laurier en jeneverbessen toe.
Smeer de sneden brood in met mosterd en leg ze met de mosterdkant op het vlees. Kruid alles met peper en zout en laat de wangetjes gaar worden.
Controleer regelmatig; op een bepaald moment vallen ze redelijk snel uit elkaar. Het is de bedoeling dat het mooie blokjes blijven.

Maak de brunoise: shil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook die even voor. Laat ze uitlekken.
Bak de blokjes in ganzenvet en kruid ze met peper, zout en wat rozemarijn.

Recept: Qlinaria
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

15. September 2011 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, vlees | Tags: , | 3 comments

Comments (3)

  1. Jeeuj…..
    gesmaakt mag ik hopen? Anders heb je iets verkeerds gedaan :-)

  2. Subliem, m’n complimenten!

  3. Pingback: Blozende (varkens)wangetjes | Cuberdon & Macaron

Leave a Reply

Required fields are marked *