Verse makreel in broodkorst met tomaat-paprikatapenade
Deze super deluxe fishstick staat samen met heel wat ander lekkers op het ‘girls night in -menu‘ van ‘Westwing home and living magazine’. Dames, laat het smaken!
Goed voor 4 personen.
300 g verse makreel
8 sneden bruin brood (4 mm dik)
1 eetlepel olijfolieIngrediënten voor de tapenade
3 rode paprika’s
3 tomaten
4 teentjes knoflook
60 g amandelen
2 eetlepels fijngehakt basilicum
1 klein gedroogd pepertje
1 eetlepel extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de paprika’s gedurende 30 minuten, de tomaten en knoflook gedurende 15 minuten en de amandelen gedurende 8 minuten.
Snijd de makreel in ongeveer 8 gelijke stukken. Verwijder de korst van elke snede brood en rol er een stukje verse makreel in.
Duw de uiteinden van het brood dicht met je vingers zodat het brood de makreel mooi omsluit.
Bak de rolletjes in de olijfolie tot het brood lichtjes kleurt.
Verwijder na het roosteren alle velletjes en zaadlijsten van de groenten en hak ze fijn met een mes, samen met het pepertje.
Breng op smaak met het basilicum.
Voeg de olijfolie toe en meng door elkaar.
Serveer 2 makreelrolletjes met wat tapenade per persoon.
Recept: Diabeet-receptenboek
Foto: © Thomas Van de Water