Worstenbroodjes op z’n Thomas & Sofie
Morgen is het weer ‘verloren maandag‘ en dan moeten er al eens appelbollen en worstenbroodjes gegeten worden. Een kleine maand geleden hadden we ten huize Van de Water een verjaardagsfeestje en op het menu stonden worstenbroodjes à la Thomas & Sofie. We gingen voor een Aziatische vulling met kippengehakt en een pittig gekruide rundergehakt-vulling en ze leken nog te smaken ook!
Ingrediënten Aziatisch gekruid kippengehakt-vulling:
800 g kippengehakt
4 tenen look (fijngehakt)
4 el verse koriander (fijngehakt)
2 el verse munt (fijngehakt)
2 fijngehakte rode peper
8 el Worchestersaus
peper & zoutIngrediënten Pittig gekruide rundergehakt-vulling:
800 g rundergehakt
3 el tomatenpuree
1 tl suiker
2 tl zout
1 tl gemalen zwarte peper
1 el gedroogde munt
2 tl pili-pili
1 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1 tl mild paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
2 uien (in dunnen ringen en even gebakken)Ingrediënten voor de broodjes:
8 vellen bladerdeeg
2 eidooiers (losgeklopt)
Verwarm je oven voor op 180°C.
Meng het gehakt met de andere ingrediënten.
Strooi wat bloem op je werkvlak en rol de vellen bladerdeeg een beetje uit met behulp van een deegrol.
Snijd de vellen bladerdeeg in een zo groot mogelijke rechthoek en verdeel in rechthoekige lapjes deeg van zo’n 10 x 8 cm.
Schep een flinke eetlepel gehaktmengsel in het midden van elk lapje deeg. Druk het aan tot een soort van worstje, een vork kan hier handig zijn.
Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede ovenschaal en strijk ze in met het losgeklopte eigeel.
Bak gedurende 25 minuten in de oven en serveer met een lekker fris slaatje.