Yoghurtroom met kokos

1/2 l Melk
1/2 l Kokosmelk
50 g vanillebloem
50 g fijne suiker
3 eieren
1/4 l yoghurt
enkele eetlepels magere platte kaas
kokosschilfers

1. Scheid het eiwit van het eigeel.  Klop de suiker en vanillepoeder onder het eigeel. Klop het eiwit stijf.
2. Breng de melk en kokosmelk aan de kook.
3. Meng het eigeelmengsel onder de kokende melk.
4. Voeg de yoghurt en de platte kaas toe.
5.Proef of het zoet genoeg is, voeg anders nog suiker toe.
6. Voeg het eiwit toe.
7. Doe het gerecht in  kommetjes, glazen of potjes en bestrooi met kokosschilfers.
8. Laat afkoelen.
9. Als het afgekoeld is zet je het in de frigo.
10. Dien zeer koel op.

basisrecept zonder kokos: Ons Kookboek

Print Friendly

02. February 2010 by Thomas
Categories: dessert | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. Mooie site. Het lijkt wel “Het leven zoals het is… in de keuken van…”
    Daar ik lijd aan beroepsmisvorming kan ik het niet nalaten enige opbouwende kritiek gratis weg te geven. “Als het afgekoeld is zet je het in de ijskast.” is net iets correcter dan “Als het afgekoelt is zet je het in de frigo.” Je kan me dus niet verwijten dat ik de recepten niet grondig heb gelezen.
    Doe zo verder! Doe zo voort!

Leave a Reply

Required fields are marked *