Zalmtaco’s met mangosalsa
Koken met fruit is zoveel meer dan ‘s ochtends wat fruit op je homemade granola. Fruit is niet alleen gezond, maar is ook een heerlijke smaakmaker in bv salades, aziatische sauzen, stoofpotjes, noem maar op. M’n inspiratie voor deze zalmtaco’s vond ik op ‘www. sayyestothebest.be‘, het inspiratieplatform van Del Monte, de specialist op gebied van vruchtenconserven. Niks zo leuk als op een zomerse avond samen met de kinders koken. Vader aan de barbecue terwijl de kindjes de groentjes en fruit in stukjes snijden. Tja, tijdens het koken vormen we een goed team, bij het afwassen is het al een pak minder ;)
4 zalmfilets (+/- 100 g)
1 tl kerriepoeder
3 el olijfolie
125 g kerstomaatjes
1 blik mango (425 g), uitgelekt
1 sjalotje, fijngesneden
1 rode peper (ontdaan van zaadlijsten en fijngesneden)
sap van 1 limoen
12 tacoschelpen
50 g rucola of veldsla
1 bekertje zure room (125 g)
Maak je barbecue aan. Bestrijk de zalmfilets met 1 el olijfolie en bestrooi ze met de kerriepoeder, zout en peper.
Rooster de zalmfilets op de barbecue zodat ze aan de buitenzijde mooi bruin en vanbinnen rosé en sappig zijn.
Maak intussen de salsa door de mango en tomaatjes in kleine blokjes te snijden. Meng met de sjalot en rode peper.
Breng de salsa op smaak met 1-2 el limoensap, de rest van de olijfolie en zout.
Neem de zalmfilets van de barbecue en laat ze even rusten. Verwarm de tacoschelpen 4-5 min. op de barbecue. Verdeel intussen de zalmfilet in vlokken. Vul de taco’s met de sla, zalmfilet en een flinke lepel van de mangosalsa. Schep er wat zure room bij ( en voor de liefhebbers wat verse koriander) en serveer de taco’s warm.
Taco’s uit het vuistje, het viel in de smaak bij groot en klein. En die zoete smaak van de mango’s zorgde ervoor dat de anders niet zo geliefde zalm er ook bij de kleinste vlotjes inging. Ben je ook opzoek naar heerlijk zomerse inspiratie? Vraag t.e.m. 15 augustus je gratis magazine boordevol inspiratie aan.
Heb je ook een lekker recept met fruit? Stuur dan je recept in en maak kans op een Sodastream Source inclusief Del Monte Sparkling Drinkmix t.w.v. 129,99€.
Recept: www. sayyestothebest.be
Foto: © Thomas Van de Water
11. August 2016 by Thomas
Categories: barbecue, reviews / recensies, vis & schaaldieren, voor de kids |
Tags: mango, taco, zalm |
Leave a comment