Zwarte pens met peer en crumble van speculoos
De ‘eet meer peer‘ acties lijken hun werk te doen. Bij deze nog een inspirerend peer gerechtje van Peter.
25 cl water
4 el griessuiker
10 cl Elixir De Poldernaar
4 conférenceperen
2 zwarte pensen
100 g Speculoos
waterkers
Breng het water samen met de suiker en de Elexir aan de kook. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwartjes. Stoof de stukken peer gedurende een 10-tal minuten gaar in het suikermengsel. Laat de stukken peer uitlekken en vang het kookvocht op. Kook het kookvocht in tot een siroop.
Snijd de peer in kleine stukjes en bewaar.
Verpulver de speculoos tot een crumble.
Bak de pensen in een pan of op de barbecue en snijd ze in schijfjes.
Serveer wat stukjes peer met een schijfje pens in een kommetje en overgiet met wat van de siroop. Werk af met de crumble van speculoos en wat verse waterkers.
Foto: Thomas Van de Water